لیست اختراعات مهدي نكومنش حقيقي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 40
تاریخ اظهارنامه: 1397/11/10
تاریخ ثبت: 1398/02/29
خلاصه اختراع:

در اين اختراع انواع جديدي از ليگندها بر پايه آمينو بيس فنلات معرفي شده اند كه مي توانند عمل اليگومريزاسيون α- اولفين ها را انجام دهند كه به توليد PAO با ويسكوزيته پايين منجر مي شود. روغن هاي با ويسكوزيته پايين داراي كاربردهايي چون روغن موتور، روغن هيدروليك، روغن كمپرسور، كومونومر براي پلي اتيلن، براي توليد سورفاكتانت ها، پلاستي سايزرها و روان كننده ها مي باشند. در اين راستا ابتدا ليگندهاي بر پايه آمينو بيس فنلات با گروه هاي استخلاف مختلف سنتز شدند. سپس اين ليگندها در حضور مشتقات فلزات تيتانيوم، زيركونيوم و هافنيوم كاتاليزورهاي مربوطه را توليد كردند. با اليگومريزاسيون اولفين هاي سنگين در حضور كاتاليزورهاي سنتز شده، روغن هاي پلي آلفااولفيني جديدي به دست آمد كه داراي وزن مولكولي پايين و همچنين توزيع وزن مولكولي باريك بودند.

تاریخ اظهارنامه: 1397/11/10
تاریخ ثبت: 1398/02/31
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، توليد چسبهاي جديد بر پايهي پلياولفين پيشنهاد گرديده است. براي سنتز اين چسب از كوپليمريزاسيون يك α-اولفين سنگين و از يك مونومر دي اني استفاده شد كه در نهايت سيلانيزه كردن كوپليمر حاصله، امكان توليد چسب را فراهم كرد. چسبهاي توليد شده حالت مايع و ويسكوز داشته و داراي كاربرد آساني ميباشند. علاوه بر آن، اين چسبها بدون حلال بوده و اين مزيت، موجب حذف انقباض موقع پخت شده و در نهايت باعث افرايش خواص ميشود. اختراع فوق امكان سنتز چسبهايي با قدرت پخت خوب و سرعت پخت بالا را مهيا كرد. نمونههاي توليد شده قدرت چسبندگي فوق العادهاي را به سطوح مختلف نشاندادند. نمونههاي توليد شده با اين اختراع داراي قدرت چسبندگي 1/0 تا N/mm2 10 هستند. همچنين، اين نمونه چسبها پايداري بسيار بالايي در برابر حرارت دارند. اين اختراع علاوه بر توسعهي كاربرد پلي اولفينها در صنايع مختلف از جمله صنعت چسب در كشور، موجبات صادرات اين محصول توليدي به ساير كشورها را نيز مهيا خواهد كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1397/12/22
تاریخ ثبت: 1397/12/22
خلاصه اختراع:

در اين اختراع تكنيك جديدي براي كنترل وزن مولكولي در اليگومريزاسيون اولفينهاي سنگين با استفاده از عوامل انتقال به زنجير معرفي شد كه ميتواند عمل اليگومريزاسيون α- اولفينها را انجام و به توليد روغن پليآلفااولفيني با وزن مولكولي پايين منجر شود. روغنهاي با وزن مولكولي پايين و توزيع وزن مولكولي باريك به عنوان روغنهايي با كلاس بالا داراي كاربردهايي چون روغن موتور، روغن هيدروليك، روغن كمپرسور ميباشند. در اين راستا ابتدا كاتاليزورهاي بر پايهي آمينو بيسفنلات با مشتقات مختلف سنتز شدند. در ادامه براي كنترل و كاهش وزن مولكولي از عوامل انتقال به زنجير استفاده شد. با اليگومريزاسيون اولفينهاي سنگين در حضور كاتاليزورهاي سنتز شده به همراه عوامل انتقال به زنجير با تركيب درصدهاي متفاوت، روغنهاي پليآلفااولفيني جديدي به دست آمد كه داراي وزن مولكولي پايين و همچنين توزيع وزن مولكولي باريك بودند. همچنين تكنيك اشاره شده، امكان توليد روغن با توزيع دو قلهاي در مكانيسم دو مرحلهاي را نيز فراهم نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1390/09/27
مالک/مالکان: مهدي نكومنش حقيقي
تاریخ ثبت: 1390/09/27
خلاصه اختراع:

تقريبا تمامي پليمرها بدون افزودن افزودني مناسب به آن ها قابل مصرف نيستند. افزودني ها در پليمرها نقش هاي مختلفي دارند به طوري كه ضمن ايجاد قابليت مصرف براي پليمرها باعث ايجاد تنوع در گريد آن ها و باعث بخشيدن خواصي ديگر متناسب با كاربردهاي مختلف به پليمرها مي گردد. به دليل نوع و نحوه توليد، افزودني ها به صورت پودري عرضه مي شوند. مشكلات عديده اي چون مسائل محيط زيستي ناشي از پخش شدن پودر افزودني در هنگام توزيع و استفاده از آن، عدم سهولت انتقال پودر، مشكلات مربوط به توزين و .... موجب گرديده تا استفاده از فرم هاي غيرپودر افزودني ها مورد توجه و استقبال قرار گيرد.

تاریخ ثبت: 1390/11/10
خلاصه اختراع:

پلاستيكها با توجه به خواص متعدد و نيز با عنايت به منابع اوليه نسبتأ فراوان بر پايه مواد نفتي در قرن بيستم بيشترين رشد توليد مواد را به خود اختصاص دادند به نحويكه در حال حاضر تنها پلي الفينها با توليد جهاني بالاي ۱۰۰ ميليون تن سالانه بالاترين ماده شيميايي توليد شده به حساب مي آيند. با توجه به ساختار سنتزي آنها و عدم تطابق زيست محيطي آنها (زمان طولاني تجزيه توسط بيوارگانيزم ها تا حد ۲۰۰ سال) مشكل انباشته شدن آنها در طبيعت يكي از معضلات دنياي صنعتي محسوب ميشود. اختراع حاضر يكي از هوشمندترين راه هاي پاكسازي محيط زيست از انباشته شدن اين مواد از طريق بكارگيري آنها در چرخه سوخت است. اين مسير براي پلاستيكهاي ضايعاتي كه حجم بالايي از اين مواد را به خود اختصاص مي دهند و امكان به كارگيري آنها در ساير روش هاي بازيافت مقدور نيست به شدت كارا مي باشد. در اختراع حاضر نحوه عمل آنست كه اين درشت زنجيرها در پروسه هاي كاتاليستي به نحوي و اپليمر شوند كه محصول عمل در حد سوخت هاي فسيلي از قبيل گازوئيل و بنزين باشند. براي اين امر ابتدا پلاستيكهاي ضايعاتي درون يك اكسترودر به مذاب تبديل و سپس مذاب حاصله در راكتور پليمريزاسيون روي كاتاليست و در محيط عاري از اكسيژن و آلودگي هاي ديگر به ملكولهاي كوچكتر شكسته مي شوند. محصول عمل به صورت مخلوطي از گازهاي با اوزان ملكولي مختلف به مبدل هاي حرارتي منتقل و از آنجا بر اساس نقطه جوششان به مايع تبديل و جداسازي مي شوند. متغيرهاي مؤثر بر اين فرايند نوع كاتاليست، غلظت كاتاليست، زمان ماند مذاب پليمري، نحوه اختلاطو... است. اين اختراع از لحاظ توليد بنزين از ضايعات پلي الفين در مقايسه با گزارشات ديگران به لحاظ ميزان توليد سوخت ارجحيت نشان ميدهد.

تاریخ ثبت: 1391/07/23
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه شيمي و متالوژي و اختصاصاً مهندسي پليمر (مهندسي پليمريزاسيون) مطرح گرديده است. اين اختراع بيانگر كسب دانش فني توليد منيزيم اتوكسايد در مقياس پيشتاز كوچك مي¬باشد. منيزيم اتوكسايد در ساخت كاتاليست زيگلرناتا و توليد پلي الفين¬ها استفاده مي¬شود. فرآيند توليد منيزيم اتوكسايد از واكنش مستقيم فلز منيزيم در مجاورت اتانول و كاتاليست مي¬باشد. براي شروع واكنش اگر از كاتاليست استفاده نشود، واكنش بين منيزيم و الكل به طور كنترل شده شروع نشده و مورفولوژي مناسبي هم نخواهيم داشت. كاتاليست مورد استفاده عموماً يد مي¬باشد. تشكيل منيزيم اتوكسايد در سطح مشترك فلز منيزيم و اتانول صورت گرفته و منيزيم اتوكسايد روي سطح ذرات منيزيم رشد مي¬كند. منيزيم اتوكسايد بدست آمده كه براي ساخت كاتاليست زيگلر-ناتا بكار مي¬رود با يك حلال خنثي ( مثل هپتان) بعد از فيلتر شدن مخلوط واكنش و قبل از استفاده براي ساخت كاتاليست، شسته و خشك مي¬شود. كارهاي انجام شده: بهينه كردن سرعت واكنش و زمان آن به همراه بدست اوردن ارتباط بين پارامترهاي فرايندي مقدار يد، اتانل، منيزيم، فشار، دما، دور همزن، اندازه ذرات منيزيم، شرايط وارد كردن مواد تركيب شونده ، تنظيم شرايط دما و فشار به گونه اي كه از خطرات از كنترل خارج شدن حرارتي راكتور كه منجر به انفجار هيدروژن توليدي از واكنش ميشود جلوگيري نماييم. طراحي و نصب كندانسورهاي مناسب. تنظيم اندازه ذرات منيزيم اتوكسايد و ارائه مورفولوژي مناسب مطابق سفارش مشتري. استحصال مشخصات محصول مطابق مشخصات ارائه شده براي نمونه تجاري كه ناشي از كسب دانش فني توليد منيزيم اتوكسايد ميباشد. ليكن سطح تماس موثر پارامتر بسيار مهمي براي منيزيم اتوكسايد در ساخت كاتاليست زيگلر-ناتا ميباشد كه در هيچ پتنت يا مقاله اي به ان اشاره نشده است. در دانش فني بدست امده اين مشخصه هم به همراه مشخصه هاي ديگر تنظيم شده است. بهينه كردن روش و شرايط خشك كردن محصول كه در مورفولوژي و سطح تماس موثر تاثير دارد(روش تبخير كننده چرخشي تحت خلاء و تحت نيتروژن، خشك كن بستر ثابت با جريان پيوسته نيتروژن و خشك كردن درون بالن روي هيتر به همراه همزن مغناطيسي تحت خلاء. \nدر مرحله دوم افزايش مقياس واكنش به 5/2 برابر و 5 برابر (مقياس پيشتاز كوچك) و استفاده از شرايط بهينه قبل در اين مقياس. \n

تاریخ اظهارنامه: 1391/04/19
تاریخ ثبت: 1391/08/08
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع( Abastract ):\\ آهن به شكل فولاد و انواع آلياژهاي آن كاربردهاي گسترده اي در زندگي روزمره انسانها پيدا كرده است.\\يكي از مهمترين نكات ضعف آهن موضوع اكسيد شدن آن در مجاورت اكسيژن و رطوبت هوا بوده كه به آن زنگ زدگي يا خوردگي محيطي نيز اطلاق مي گردد. اين موضوع موجب ايجاد مشكلاتي در زمينه نگهداري اين فلزات پس از توليد و يا درحين كاربرد آنها مي گردد. براي جلوگيري از خوردگي روشهاي مختلفي استفاده مي شود. يكي از اين روش ها استفاده از انواع پوشش بر روي سطوح خارجي به منظور جلوگيري از رسيدن اكسيژن و رطوبت به آهن و در نتيجه جلوگيري از زنگ زدگي مي باشد.\\براي بسياري از كاربردها فاصله زمان توليد تا پوشش زياد بوده و در نتيجه زنگ زدگي بالاجبار صورت مي گيرد. همچنين براي بسياري از كاربردها امكان استفاده از پوشش به صورت رنگ وجود ندارد. با عنايت به توضيحات ارائه شده خوردگي سالانه ميلياردها دلار خسارت ناشي به بار مي آورد. \\آهن پس از توليد، شكل داده و براي مثال به فرم تير آهن، ميلگرد و غيره....... در مي آيد كه طي اين فرآيند دماي قطعه تا سرخ شدن آن بالا رفته سپس شكل دهي انجام مي گيرد.\\يكي از روشهاي مقاوم سازي فلزات در مقابل زنگ زدگي وارد كردن قطعه شكل دهي شده به صورت گرم در داخل محلولهائي با ويژگي هاي خاص مي باشد.\\در اين اختراع محلولهائي ساخته شده است كه بدون تأثير سوء بر خواص فلز، موجب افزايش شديد مقاومت آن در مقابل شرايط جوي و زنگ زدگي مي گردد. محلولهاي فوق پايه آبي داشته و در نتيجه ورود فلز گرم به داخل آن علاوه بر افزايش مقاومت زنگ زدگي كار سرد كنندگي را نيز انجام مي دهد.

تاریخ ثبت: 1392/03/21
خلاصه اختراع:

استفاده از تركيبات آلي هالوژندار (هالو كربن) براي افزايش فعاليت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا – THT, THS, THE - در پليمريزاسيون و كوپليمريزاسيون اتيلن به روش دوغابي مورد نظر قرار گرفته است. سيستم كاتاليزوري شامل كاتاليست زيگلر ناتا و تركيبات آلكيل آلومينيوم به عنوان كوكاتاليست مي باشد. نسبت مولي تركيبات هالوكربني به تيتانيوم بين30-6-10*1 مي باشد و باعث افزايش فعاليت كاتاليزوري به ميزان 10 تا330% مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1393/04/31
تاریخ ثبت: 1393/04/31
خلاصه اختراع:

يكي از محدوديت¬هاي سيستم كاتاليستي زيگلر-ناتا در پليمريزاسيون α-اولفين¬ها مربوط به كم بودن فعاليت و ميزان گزينش¬پذيري پايين نسبت به α-اولفين¬هاي سنگين¬تر است. براي برطرف كردن مشكل فوق استفاده از اصلاح كننده¬ها پيشنهاد شده است. در اين اختراع فرآيندي براي اصلاح كاتاليست زيگلر-ناتا بر پايه MgX2 (مانند منيزيم¬اتوكسايد و منيزيم¬كلرايد) ارائه گرديده است. به اين صورت كه ابتدا پايه MgX2 آسياب و در حلال پخش مي¬شود. سپس هاليد فلزي را به آن اضافه كرده و به آن زمان داده مي¬شود تا خوب پخش شود. در نهايت تحت شرايط معين پايه اصلاح شده را با هاليدهاي شبه فلزي و TiCl4 واكنش داده و كاتاليست مورد نظر سنتز مي¬شود.

تاریخ اظهارنامه: 1393/08/11
تاریخ ثبت: 1393/08/11
خلاصه اختراع:

اين اختراع مرتبط با توليد آلياژهاي PP/EPR با خواص ضربه پذيري بسيار بالا و ارائه دستوالعملي به منظور افزايش مقاومت ضربه پلي‏پروپيلن ميباشد. توليد گريد PP/EPR با مقاومت بسيار بالا بدليل محدوديت بازه خواص قابل دستيابي توسط ليسانس قديمي كه در حال حاضر واحدهاي پتروشيمي با استفاده از آن به توليد اين آلياژها مشغول هستند، يكي از چالشهاي واحدهاي پتروشيمي در ايران است. اين دستورالعمل تنها با افزودن يك راكتور فاز گازي به صورت سري به دو راكتور موجود بدون تغيير عمده در خط توليد قابل اجرا مي‏باشد. بگونهاي كه در مرحله اول پيش پليمريزاسيون و هموپليمريزاسيون انجام ميگردد، در راكتور دوم كوپليمريزاسيون با درصد اتيلن پايين و در راكتور سوم كوپليمريزاسيون با درصد اتيلن بالا انجام ميشود. با استفاده از اين روش مقاومت نسبت به ضربه چه در دماي محيط و چه در دماي C˚20- نسبت به فرايند دو مرحله اي بطور قابل توجهي افزايش پيدا مي‏كند.

موارد یافت شده: 40